Fırat EDAŞ’tan yüksek rakımlı Bayırlı’ya yatırım

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Bingöl ve ilçelerinde kesintisiz enerji arzı ve kaliteli dağıtım hizmeti vermek amacıyla yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Bingöl’de elektrik kaynaklı sorunları ortadan kaldırmak; kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmetini müşterilerine en iyi şekilde vermek için yatırımlarını tüm hızıyla gerçekleştirmeye devam ediyor. Bingöl gibi sarp bir coğrafyada çalışmalarını sürdüren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. çalışanları Bingöl’e hak ettiği kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerjiyi sağlamak adına büyük bir özveri gösteriyor.

Bilngöl ili Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü’nde 2022 yılı yatırım programı kapsamında planlanan ve yüksek rakımda bulunan (yaklaşık 1.800 m) Bayırlı grubunu besleyen enerji nakil hattı yeni yatırımlar ile güçlendirildi.

Proje kapsamında toplamda 1.6 milyon TL yatırım ile 30 ton dağıtım varlığı kullanılarak 6 km enerji nakil hattı güçlendirildi. Olumsuz ve zorlu arazi koşulları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen projenin hedefi kış aylarında enerji verimliliğini ve sürekliliğini devam ettirmek.

Yatırım programı dahilinde çalışmaların artarak devam edeceğini hatırlatan Fırat EDAŞ yetkilileri, sorumluluk alanı içinde müşterilerinin talep ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Exit mobile version